تامین کامل امنیت در شعبات اخذ رای مشهد و خراسان رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) ۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

آیا مادر علم روان شناسی را می‌شناسید؟

  • کد خبر: ۸۱۱۵۰
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲
آیا مادر علم روان شناسی را می‌شناسید؟
پریرخ دادستان یکی از بنیان‌گذاران روانشناسی نوین ایران است و بسیاری او را مادر روانشناسی ایران می‌نامند. وی دارای تألیفات منحصر به‌فرد در روانشناسی رشد (روانشناسی تحولی) و بالینی است و تأثیر زیادی بر زبان روانشناسی نوین ایران داشته است.

راستگو | شهرآرانیوز؛ وقتی او کودک بود بسیار به تحصیل و باسواد شدن علاقه نشان داد. او یک بار در کلاس هشتم تجدید شد، آن قدر این موضوع برایش سنگین تمام شد که سال بعد همه تلاشش را کرد و شاگرد اول کلاسشان شد. بعد‌ها به او بورسیه تحصیلی دادند تا او درس بخواند.

در سوییس گفته بودند روان شناسی بخواند، روی روابط بین هوش ‏و ادراک کار کرده بود، با استادش ژان پیاژه، همان که نظریه رشد مرحله‌ای اش را هنوز هم در دانشگاه‌های مطرح ایران تدریس می‌کنند.

روز‌های سختی داشت، خواندن درس در کشور غریب سخت بود، کار کردن همراه با درس سخت تر. یک ‏روز‌هایی هم بود که پول کافی برای خرید غذا نداشت. او می‌گفت یک زمان‌هایی سر امتحان ضعف می‌کرده، یک روز‌هایی زندگی ‏روی بدقلق و یک دنده‌ای نشانش می‌داده است، از همان‌ها که وقتی روی دور بدشانسی هستی، می‌آیند و می‌روند ‏و محو نمی‌شوند. دکترایش را گرفت، رساله اش را نوشت. به پیاژه گفته بود که برمی گردد ایران، شما اینجا مثل من زیاد دارید، اما ایران نه. استاد دلخور گفته بوده «ما تو را برای اینجا تربیت کردیم، نه ‏ایران، اگر نمی‌خواهی اینجا بمانی، به نیویورک برو یا حتی کانادا، می‌توانی اداره مرکز روان شناسی من را در آنجا بر ‏عهده بگیری.»، اما او گفته بود باید برگردد. باید به ایران برگردد. ‏

آنچه خواندید بخشی از زندگی پرفسور پریرخ دادستان است. او را مادر روان شناسی ایران می‌نامند. او تنها زن و تنها فردی بود که از ژان پیاژه، پدر روان شناسی شناختی، مدرک گرفت.

او هیچ گاه در پی جاه و مقام نبود. به گفته او: «نه ترغیب‌ها و تشویق‌ها انگیزه راهم بودند و نه بی مهری‌ها مرا از تداوم راهم باز داشتند. همواره از عشقی که در دلم فروزان است نیرو گرفته ام، عشق به معلمی و فرزندان این آب و خاک.»

او تا آخرین لحظات زندگی اش با عشق به دانشجوهایش می‌آموخت حتی روز‌هایی که پسرش را در تصادف از دست داده بود تنها معنای زندگی اش تدریس بود. او هرسال علمش را به روز رسانی می‌کرد تا به دانشجوهایش که عین فرزندانش بودند، جدیدترین اطلاعات را بیاموزاند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->